In 2018 is er binnen de gemeente van de Goede Herderkerk een nieuw initiatief ontstaan in de vorm van een Activiteitenmarkt. De rommelmarkt heeft plaats gemaakt voor de Activiteitenmarkt, deze biedt een diversiteit aan activiteiten en is meer gericht op de hele familie, zoals een kofferbak verkoop, een sponsorloop, een kleurplatenactie, het rad van avontuur, diverse marktkramen, portretfotografie door een professioneel fotograaf, diverse lekkernijen zoals saté, hamburgers en belegde broodjes, een autowasstraat en diverse activiteiten voor kinderen zoals een springkussen, cup-cakes versieren etc. etc., eigenlijk teveel om op te noemen. Kortom, een dag door de gemeenteleden van de goede herderkerk voor de gemeenteleden van de Goede Herderkerk en alle inwoners van Ridderkerk en omstreken.