Diaconaal Jaarproject 2018/2019

Thema: Kinderen in de knel

Ook dit kerkelijk jaar 2018/2019, willen wij een jaardoel aan u voorstellen waarvoor wij diverse malen zullen collecteren in de eredienst. Dit kerkelijk jaar is er gekozen voor het thema Kinderen in de knel.

Geen enkel kind mag worden onderdrukt. Kinderen hebben recht op onderwijs, omdat dit belangrijk is voor hun toekomst. Geef hen de kans om de cirkel van armoede te doorbreken. Sta op voor kinderen in de knel! En bestrijdt kinderarbeid!

Voor maar liefst 152 miljoen kinderen is niet de schoolklas, maar arbeid de dagelijkse realiteit. Wereldwijd werkt gemiddeld 1 op de 10 kinderen. Zij werken op het land, op straat, in de huishouding, in fabrieken, in mijnen, in de prostitutie of als kindsoldaat.

Samen met andere organisaties zet Kerk in Actie zich in voor kinderarbeidvrije zones.

Helpt u/jij mee om deze collecte tot een succes te maken?

Bedankt!