Het Diaconaal Maatschappelijk Werk (DMW) is meer dan 15 jaar geleden opgericht door de vijf diaconieën van de hervormde gemeente Ridderkerk.
Bernadine Pater, een maatschappelijk werkster van Stichting Schuilplaats, werkt 12 uur per week vanuit het gebouw Obadja (Schepenstraat 4) voor hulp aan Ridderkerkers.
Stichting Schuilplaats is een interkerkelijke landelijk opererende hulporganisatie die vanuit een christelijke levensbeschouwing hulp biedt bij relatie- en opvoedingsproblemen, psychische problemen zoals overspannenheid, identiteitsmoeilijkheden, depressies, psychosomatische problemen (bijv. hyperventilatie, spanningshoofdpijn, seksuele problemen) en de verwerking van rouw of een incestverleden. Het DMW biedt verschillende vormen van hulp door middel van informatie, advies, begeleiding, ondersteuning en verwijzing.
Meer informatie en procedure voor aanmelden vindt u op www.stichtingschuilplaats.nl/locaties/Ridderkerk